rever * blog: Costumul cu dungi: cum il alegi pe cel care ti se potriveste?

Costumul cu dungi (pinstripe suit) reuseste sa se mentina in tendinte de ani buni si nici nu are cum sa fie altfel, de vreme ce este asociat cu profesionalismul oamenilor de business. Costumul cu dungi nu poate fi purtat cu stil de oricine. Doar cei care stiu cum sa il asorteze si doar cei care isi realizeaza costume la comanda reusesc sa scoata in evidenta tot ce are mai bun acest ansamblu vestimentar.

In prezent, exista mai multe modele de costume cu dungi. Invata sa il alegi pe cel care ti se potriveste si vei obtine o tinuta impecabila.

Costumul cu dungi distantate

Costumul cu dungi distantate iti este potrivit in special daca vrei sa-ti evidentiezi umerii lati si corpul lucrat la sala. Dungile distantate au tendinta de a lati, de aceea pot crea impresia unui spate mai mare si a unei staturi impozante.

Daca alegi sa-ti faci un costum la comanda cu dungi distantate, este bine sa stii ca sacoul poate avea unul sau doua randuri de nasturi. Cat despre croiala, aceasta este aproape intotdeauana dreapta.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: bestylish.org

Costumul cu dungi apropiate

Dintre toate costumele barbatesti, costumul cu dungi apropiate este cel care iti poate pune cel mai bine in evidenta statura. Dungile verticale alungesc, ceea ce inseamna ca un costum la comanda cu dungi apropiate te va ajuta sa castigi, macar prin iluzie optica, 1-2 centimetri in plus.

In acelasi timp, costumul cu dungi apropiate, aproape insesizabile, ingusteaza si accentueaza armonios liniile corpului, datorita croielii usor cambrate.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: fashionbeans.com

Costumul cu dungi purtat separat

Atunci cand simti ca un costum cu dungi nu te flateaza, evita sa-l faci uitat intr-un colt de sifonier. Este foarte simplu sa revitalizezi un costum cu dungi, tot ce trebuie sa faci este sa separi sacoul de pantaloni. Altfel spus, poarta sacoul cu o pereche de chinos sau chiar de jeans si pantalonii cu dungi cu un pulover in anchior sau o camasa colorata.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: indochino.com

Asortarea si accesorizarea costumului cu dungi

Nimic nu este mai inselator decat asortarea costumului cu dungi, insa daca te straduiesti, poti realiza un outfit perfect. Nu este gresit sa asortezi o camasa cu dungi la un costum cu dungi, insa cel mai bine este sa eviti aceasta alaturare, intrucat prea multe linii indrepte care incotro pot crea un haos. Asadar, asorteaza o camasa simpla la un costum cu dungi.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: celebritysuits.com

In ceea ce priveste accesoriile, cravata se dovedeste a fi esentiala. Acesta poate avea dungi late, oblice sau poate fi simpla. Cat despre culori, ai libertate deplina, in sensul ca poti alege fie o cravata intr-o nuanta din aceeasi paleta cromatica precum cea a costumului, fie o cravata intr-o nuanta contrastanta.

Fa-ti un costum la comanda si vei avea intotdeauna un look perfect!

 

Go to TOP