rever * blog: Cardiganul cu guler sal, new entry in garderoba masculina.

Odata cu incalzirea vremii, este momentul sa scoti in fata acele piese de tranzitie care te ajuta sa te simti confortabil in zilele de primavara, dar si sa arati bine. Pentru cei mai multi barbati, piesele de tranzitie se rezuma la veste sau la jachete din piele ori denim, dar supriza acestei primaveri o reprezinta cardiganul. Si nu vorbim despre orice fel de cardigan, intrucat acesta este mereu actual, ci despre cel cu guler sal.

Gulerul sal, un detaliu distinctiv

Cardiganul cu guler sal are acel je ne sais quoi care il face sa fie atragator, care inspira confort si lejeritate. Spre deosebire de colturile ascutite, cele rotunjite insufla mai multa lejeritate si personalitate tinutei, dar in acelasi timp reprezinta un detaliu distinctiv numai bun pentru un look modern fara cusur.

Asa cum probabil ti-ai dat seama, cardiganul cu guler sal nu se remarca doar prin capacitatea lui de a da refresh unei tinute, ci si prin faptul ca poate fi purtat cu usurinta alaturi de alte piese vestimentare, cum ar fi camasi din denim, camasi office, tricouri simple sau polo.

Cu alte cuvinte, cardiganul cu guler sal este o piesa perfecta pentru un layering cu stil, pentru ca poti purta aproape orice pe dedesubt, fara sa-ti strici lookul.

In anii ’40-’50, cardiganul cu guler sal era una dintre cele mai apreciate piese vestimentare casual, iar vedete de prim rang, precum Paul Newman si Steve McQueen, il purtau cu mandrie, pentru ca le punea in valoare masculinitatea.

Cardiganul cu guler sal, new entry in garderoba masculina

Cum porti cardiganul cu guler sal

Daca ai fost cucerit de aceasta piesa vestimentara, ar trebui sa stii ca nu exista reguli care sa-ti dicteze cum sa o porti. In principiu, poti purta cardiganul in locul oricarei alte haine de tranzitie. In acest fel, il lasi sa iasa in evidenta, sa fie admirat de cei din jur.

Unii prefera sa-l poarte sub o jacheta, dar daca alegi aceasta varianta, il ascunzi prea mult si ii stirbesti din importanta.

Cardiganul cu guler sal, new entry in garderoba masculina

Cardiganul cu guler sal este potrivit in special pentru tinutele sport, casual si smart, insa daca ai un simt estetic dezvoltat, il poti integra cu succes chiar si intr-o tinuta business. Dupa cum iti spuneam si mai devreme, nu conteaza daca porti cardiganul cu o camasa sau cu un tricou, cu jeansi sau pantaloni lejeri din in, important este ca rezultatul final sa fie unul armonios, in care te simti bine.

Cardiganul cu guler sal, new entry in garderoba masculina

In ceea ce priveste culoarea si modelul cardiganului cu guler sal, din nou nu exista reguli stricte, de aceea ai voie sa jonglezi intre nuantele neutre, pamantii, cele aprise sau blocurile de culori. Poti opta pentru un cardigan monocromatic, recomandat pentru usurinta cu care poate fi asortat, sau pentru un cardigan cu diferite impletituri si modele, daca vrei sa iesi mai mult in evidenta.

Cardiganul cu guler sal, new entry in garderoba masculina

Surse foto: fashionbeans.com, pinterest.com

 

Go to TOP