rever * blog: Cum iti accesorizezi costumul de mire?

Un costum de mire poate fi realizat din cea mai fina tesatura, insa daca nu este accesorizat asa cum trebuie, nu va iesi niciodata din anonimat. In ultimii ani, tendintele in materie de costume de mire au evoluat intr-o directie mai sic, mai originala. Cu alte cuvinte, mirele modern are toata libertatea din lume sa poarte ce accesorii isi doreste in ziua nuntii, atat timp cat acestea nu ies din zona elegantei si a rafinamentului.

Te pregatesti si tu de nunta? Iata recomandarile noastre in ceea ce priveste accesoriile pentru costumul de mire.

Costum de mire cu papion

Multi barbati fug de papion, de teama sa nu arate ca niste chelneri in ziua nuntii, insa avand in vedere gama diversificata de papioane, cu siguranta poti gasi un accesoriu care sa iti puna in evidenta tinuta. Pana la urma, acesta este rolul primordial al unui accesoriu vestimentar: sa poata fi remarcat cu usurinta si sa aduca un plus de valoare tinutei.

Inainte sa alegi accesoriile pentru un costum de mire, este bine sa tii cont de cateva criterii, cum ar fi temperamentul tau, dar si constitutia. Nu alege un papion colorat doar pentru ca ai vazut ca arata bine in pozele de pe net. Gandeste-te daca ti se potriveste si daca l-ai putea purta cu usurinta, fara sa simti ca este in plus in tinuta ta de nunta.

In acelasi timp, tine cont de statura. Un papion va arata intotdeauna bine la gatul unui barbat inalt si atletic, insa daca esti scund si ai cateva kilograme in plus, poate ar fi mai bine sa optezi pentru un alt accesoriu la costumul de mire, cum ar fi o cravata slim, care sa atraga atentia pe centrul corpului si sa creeze iluzia de alungire.

Pentru un costum de mire clasic, negru sau bleumarin, iti recomadam sa alegi fie un papion colorat, rosu de exemplu, fie un papion mai conservator, dar in acelasi timp suficient de impozant incat sa iasa in banal. In magazinul Rever.ro iti punem la dispozitie o multime de modele de papioane pentru costume de mire, iar daca vrei o sugestie, poti opta pentru un papion albastru cu imprimeu paisley gri.

Cum iti accesorizezi costumul de mire?

Bretele pentru costume de mire

Cu un aer vintage, bretelele au intrat din nou in tendinte si sunt un accesoriu perfect pentru un costum de mire mai atipic, iar cand spunem atipic, ne referim in principal la un costum mai putin formal, in care sacoul poate lipsi, iar camasa cu butoni este inlocuita cu o camasa cu maneci suflecate. In functie de preferintele tale, bretelele pot avea o nuanta neutra sau pot iesi in evidenta printr-o nuanta aprinsa.

Din nou te sfatuim sa tii cont de statura atunci cand iti alegi accesoriile pentru costumul de mire. Daca nu ai trecut pe la sala, bretelele pot scoate si mai mult in evidenta kilogramele in plus, deoarece au tendinta de a lati.

Cum iti accesorizezi costumul de mire?

Cravate pentru costume de mire

Cravata este, de departe, cel mai simplu accesoriu pe care il poti purta la un costum de mire, dar sa stii ca si alegerea ei poate fi dificila. O cravata bine aleasa nu trebuie sa fie nici prea lucioasa, dar nici dintr-un material gen lana. Astfel, alegerea cea mai buna este cravata din matase. Ea trebuie sa se asorteze cu restul tinutei, dar in acelasi timp sa iasa in evidenta prin detalii subtile. Intra in shopul Rever si alege cravata care s-ar potrivi cel mai bine la costumul tau de mire.

Cum iti accesorizezi costumul de mire?

Sosete pentru costume de mire

Poate ca ai sa razi, dar sosetele sunt un accesoriu indispensabil la un costum de mire si ar fi bine sa nu le subestimezi puterea. Avand in vedere ca nunta este un eveniment care impune un dresscode, sosetele trebuie sa aiba aceeasi culoare precum cea a costumului. Mai mult decat atat, trebuie sa fie suficient de lungi pentru ca atunci cand stai jos sa nu lase la vedere pielea.

Gasesti sosete de calitate in magazinul Rever.ro. Trebuie doar sa intri si sa alegi culoarea potrivita costumului de mire.

Cum iti accesorizezi costumul de mire?

Pantofi pentru costume de mire

Un alt accesoriu important pentru costumul de mire este perechea de pantofi. Nu te grabi sa-ti cumperi pantofii din ziua nuntii si cu atat mai putin nu te gandi sa faci economii pe seama lor. Pantofii sunt ca o carte de vizita si incununeaza intreg ansamblul vestimentar, asa ca merita sa ii alegi cu grija si sa investesti in ei.

Pentru un costum de mire, pantofii trebuie sa fie din lac sau cel putin sa aiba detalii lacuite. Acest lucru ii face sa capete un aer de ceremonie si sa fie un accesoriu potrivit pentru evenimentul al carui protagonist esti.

Cum iti accesorizezi costumul de mire?


Butonii si batista sunt alte accesorii la care poti apela pentru completarea unui costum de mire, insa tine cont de faptul ca nici prea multe accesorii nu este bine sa porti in aceeasi tinuta, deoarece distragi atentia si poti anula efectul lor estetic.

 

Go to TOP