rever * blog: Papionul, un accesoriu statement in tinutele business.

Papionul este un accesoriu barbatesc care a spart de mult barierele clasice ale modei in care se purta doar in tinute elegante sau festive. Acest accesoriu a patruns puternic in moda casual pentru barbati, chiar si in tinutele pentru birou. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa-ti accesorizezi costumele business cu papioane!

Motive pentru care trebuie sa porti papion la birou:

rever * atelier de croitorie la comanda

Este la moda


Papionul a fost si va ramane mereu un accesoriu in tendinte. In 2014, papionul nu este  in tendinte doar in costumele de ceremonie, asa cum ne-am obisnuit pana acum, ci si in cele office sau business, atat timp cat sunt purtate si asortate corect.

Este usor de asortat


Papioanele sunt chiar mai usor de asortat decat cravatele, de aceea, merita inserate in outfituri de birou atunci cand esti pe graba si nu ai prea multa inspiratie. Un papion intr-o culoare uni, dintr-un material lejer si casual, te scoate din incurcatura atunci cand esti in lipsa de inspiratie.

Este practic


Papioanele se prind mult mai usor decat cravata, care necesita ceva timp si indemanare pentru innodarea ei. Acestea se prind lejer si sunt mai comode pentru barbatii neobisnuiti cu astfel de accesorii.

Cum porti corect papionul in tinutele office?


Nu doar costumele business pot fi completate cu papioane, ci si alte tipuri de outfituri pentru birou.

rever * atelier de croitorie la comanda

Important este sa alegi papioane din materiale nepretentioase, care sa se adapteze stilului casual-office, format din costume smart, din lana sau tweed, care nu se preteaza unor accesorii sofisticate. Opteaza pentru modele colorate, in nuante la moda, chiar si cu imprimeuri geometrice.
Daca profesia ta nu impune un dress code standard si ai libertate in a-ti contura stilul vestimentar pentru birou, poti opta si pentru tinute smart, lejere formate din pantaloni la dunga, camasa si blazer. Te poti juca cu elementele unei astfel de tinute. Poti inlocui blazerul cu taior sau cu o vesta casual, smart, insa niciodata cu jeansi, tricouri sau tenisi. Potrivit designerilor, chiar daca papionul coboara de pe piedestalul rafinamentului pentru a fi inserat in tinutele de zi, acesta nu trebuie scos complet din context si ridiculizat in tinute nedemne de statutul lui. Papionul nu se va asorta niciodata cu denimul sau tenisii intr-o tinuta business.

rever * atelier de croitorie la comanda

 

Go to TOP