rever * blog: Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever.

Poate ca nu haina il face pe om, dar cu siguranta il ajuta sa-si construiasca o imagine clara in societate. Tocmai din acest motiv, atentia pentru detalii si calitate trebuie sa fie prioritara. Unul dintre cei mai apreciati designeri din industria modei masculine, Nino Cerruti, spunea ca “un barbat care poarta costum trebuie sa arate important”, iar noi ne mandrim ca va putem aduce mai aproape brandul Cerruti, un nume cu traditie in lumea celor mai importanti producatori de stofe din lume.

Brandul Cerruti

In prezent, fabricile Cerruti furnizeaza tesaturi pentru costume barbatesti celor mai mari case de moda, insa istoria brandului a inceput cu mult timp in urma, mai exact in anul 1881, cand Antonio Cerruti a infiintat in localitatea Biella, din nordul Italiei, o mica fabrica de textile, Lanificio Fratelli Cerruti.

Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever

Sursa foto: cerruti.com

Afacerea a evoluat constant si aproape intreaga familie se implica in bunul mers al lucrurilor, inclusiv nepotul Nino, care inca de la varsta de 12 ani isi petrecea mare parte din timp in fabrica si invata secretele din spatele tesaturilor de calitate.

La 20 de ani, in 1950, Nino Cerruti studia filozofia, insa destinul sau avea sa ia o turnura neasteptata in momentul in care tatal sau a murit. Pasionat de materialele de lux si cu suficient “know how” in domeniu, Nino preia conducerea fabricii si promite sa transforme numele Cerruti intr-un brand mondial.

Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever

Sursa foto: cerruti.com

In doar cativa ani, Nino reuseste sa modernizeze fabrica din Biella si sa deschida alte doua fabrici de textile in Milano. Apoi isi da seama ca productia de stofe de lux nu este de ajuns si decide sa lanseze prima colectie pret-a-porter pentru barbati, denumita Hitman. Se intampla in 1957, iar la acea vreme decizia lui Nino Cerruti a fost considerata o miscare revolutionara. Asadar, din acel moment brandul Cerruti a inceput sa insemne atat productie, cat si design.

Nino Cerruti a devenit un model demn de urmat, iar la casa lui de moda a ajuns sa se specializeze cel care ulterior avea sa devina unul dintre cei mai apreciati designeri din lume, Giorgio Armani.

Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever

Sursa foto: cerruti.com

Tesaturi atemporale

Nino Cerruti nu a fost niciodata dispus sa faca vreun compromis, chiar daca a intampinat vremuri dificile. Constient de faptul ca tendintele se schimba constant, el a preferat sa ramana fidel filozofiei cu care a pornit la drum, aceea ca un costum pentru barbati trebuie sa fie realizat numai din stofe de cea mai buna calitate, pentru a putea insufla eleganta si confort.

Astfel, eforturile lui Nino Cerruti s-au canalizat spre productia de tesaturi fine si spre dezvoltarea de noi tehnologii de realizare a stofelor. El si-a dorit ca tesaturile lui sa fie atemporale, pentru ca investitia clientilor sa merite fiecare ban in parte.

Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever

Sursa foto: pinterest.com


Spre surprinderea multora, ceea ce facea ca tesaturile Cerruti sa fie unice si deosebite era apa de o puritate exceptionala folosita pentru spalarea lanii. Adusa din Australia si Africa de Sud, lana era transformata in fire delicate de flanela, tweed si casmir, printre altele, dar spre deosebire de alte tesaturi, era foarte moale si placuta la atingere.

Traditia nu s-a schimbat nici astazi, chiar daca tehnologiile de productie au evoluat. Stofele Cerruti sunt realizate din lana super 100, 120, 150, 180 si chiar 210, deci de o calitate incontestabila. Asa au luat nastere melanjuri indraznete, cum ar fi LMS (in, mohair, matase), Kinair (mohair si lana) sau Caviar (lana si matase).

Cerruti, un nou nume cu traditie in catalogul Rever

Sursa foto: pinterest.com

Cerruti in atelierul Rever

Din luna martie 2014, atelierul nostru colaboreaza cu renumitul brand Cerruti, astfel ca vom putea realiza costume la comanda din cele mai pretioase stofe. Inovatoare, confortabile si usor de asortat, tesaturile Cerruti sunt aerisite, fluide si se ajusteaza perfect pe corp, pentru ca rezultatul final sa fie in stilul celebrei companii: clasic si elegant, dar in acelasi timp mereu actual si stilat.

Printre vedetele care poarta costume realizate din stofe Cerruti se numara Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Harrison Ford, Denzel Washington si Richard Gere.

Te invitam in showroomul Rever, pentru a putea admira tesaturile Cerruti si, de ce nu, pentru a-ti face un costum la comanda in care sa arati ca un gentleman adevarat.

 

Go to TOP