rever * blog: Dresscode-ul masculin de club: do & dont’s

Iesitul in club este ocazia perfecta sa te faci remarcat, iar cel mai important lucru care iti pune in valoare imaginea este vestimentatia. Dresscode-ul masculin de club este foarte permisiv, insa nu atat de permisiv incat sa te imbraci fara nicio noima.

Tinute de club pentru barbati: asa da

Outfiturile masculine pentru club trebuie sa fie casual, adica poti purta orice, de la jeansi si chinos, pana la camasi, pulovere, tricouri polo, tricouri lejere, sacouri si veste. Acum important este si ce alegeri faci cand vine vorba despre articolele vestimentare mentionate mai sus. Iata ce-ti recomandam sa porti:

rever * atelier de croitorie la comanda

- camasa slim cu maneci suflecate
- jeansi simpli
- pantaloni monocromatici
- sacou cambrat
- tricou in anchior
- vesta casual
- costum casual
- pulover in anchior sau cu gat barcuta
- cardigan

rever * atelier de croitorie la comanda

Culorile in tinuta masculina de club ar trebui sa ramana in zona neutra, asa ca poarta cu incredere negru, gri, bleumarin, albastru cobalt, alb, bej, visiniu etc.

Combinatiile vestimentare sunt si ele importante si tin mai mult de stilul tau personal. Poti purta doar camasa cu jeansi sau poti merge mai departe, adaugand si un pulover, un cardigan sau un sacou in tinuta.

rever * atelier de croitorie la comanda

Accesoriile ocupa un loc privilegiat in tinuta de club pentru barbati si, avand in vedere ca nuantele predominante sunt destul de potolite, poti sparge monotonia cu un element care contrasteaza din punct de vedere cromatic cu restul outfitului. O curea colorata, o cravata cu imprimeu, o batista in carouri sau un papion deosebit, toate aceste accesorii pot da o nota aparte tinutei tale.

rever * atelier de croitorie la comanda

Si sa nu uitam de pantofi. Incaltamintea pentru club nu este mult diferita de cea de zi cu zi, asa ca poti purta snickersi, loafersi, oxford shoes, ghete casual, pantofi din piele intoarsa etc.

rever * atelier de croitorie la comanda

Tinutele masculine pentru club trebuie sa fie simple, dar de efect. Nu este indicat sa te straduiesti prea mult, pentru ca poti obtine un outfit incomod sau mult prea rigid pentru ceea ce presupune iesire in club.

Tinuta de club pentru barbati: asa nu

Despre dont’s-urile tinutei de club pentru barbati s-ar putea scrie romane si asta pentru ca multi au impresia ca iesitul in club inseamna sa pui pe tine tot ce este mai mulat, mai stralucitor, mai colorat, cu cat mai multe branduri la vedere.

Sigur, in cluburile in care se asculta muzica ”fara numar”, astfel de elemente vestimentare sunt un must, ba chiar nu dai bine daca apari altfel, dar daca mizezi pe stil si vrei sa te faci remarcat intr-un mod placut, ar fi bine sa te feresti de cliseele enumerate mai sus.

rever * atelier de croitorie la comanda

Asadar, in tinuta de club:

- nu trebuie sa afisezi ostentativ brandul unei haine
- nu ai nevoie de accesorii opulente (lanturi groase la gat, ghiuluri pe degete)
- nu trebuie sa porti haine mulate (mai ales daca n-ai tocmai un corp atletic)
- nu trebuie sa abuzezi de culori (roz, verde, galben)
- nu purta pantaloni lalai, cu turul cazut, decat daca esti fan hip-hop si mergi intr-un club de muzica rap
- nu purta treninguri (da, inca se mai intampla astfel de incidente)
- nu-ti ascunde privirea dupa o pereche de ochelari de soare (este prea ”fumat” gestul)

rever * atelier de croitorie la comanda

In tinuta de club pentru barbati nu se poate spune niciodata cu exactitate ce este corect si ce nu. Totul tine de simtul estetic, astfel ca outfitul final devine o chestiune subiectiva si personala. Dar cel putin poti tinde spre corectitudine prin combinatiile vestimentare potrivite si atitudinea care sa le desavarseasca.

 

Go to TOP