rever * blog: Cele 10 sfaturi de stil pentru barbati, de la Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate branduri de lux din lume. Astazi, industria D&G se bazeaza foarte mult pe marketing si pe vanzarea unei game largi de produse, de la parfumuri si produse cosmetice, pana la bijuterii si alte accesorii.

Domenico Dolce si Stefano Gabbana sunt doi designeri italieni care au reusit sa cunoasca apogeul succesului intr-un domeniu in care nu li s-au dat prea multe sanse de la inceput. Cei doi s-au cunoscut la inceputul anilor ’80, pe cand lucrau la aceeasi casa de moda. In scurt timp, si-au dat seama ca au o viziune comuna asupra designului, astfel ca si-au deschis un birou si au devenit consultanti de stil.

In 1985, Dolce & Gabbana au lasat prima lor colectie pentru femei, iar un an mai tarziu au deschis primul butic in Milano. Afacerea s-a dovedit a fi un succes, iar numele celor doi designeri a inceput sa devina din ce in ce mai cunoscut la nivel mondial.

Astazi, putini sunt cei care inca nu au auzit de brandul D&G, dar multi sunt cei care ar trebui sa auda ce au de spus cei doi cu privire la stilul barbatesc. Iata cele 10 sfaturi de stil oferite de Dolce & Gabbana.

1. Imbraca-te in concordanta cu varsta

Varsta este un criteriu important cand vine vorba despre vestimentatie. Un jeans taiat si prespalat va arata cool pe un tanar de 20 de ani, dar va fi mult prea excentric si inoportun pe un barbat la 40-50 de ani, de aceea, pe masura ce inaintezi in varsta, stilul vestimentar trebuie sa se schimbe din nonconformist, spre rafinat.

2. Probeaza inainte sa cumperi

Daca vrei sa-ti cumperi un articol vestimentar nou, probeaza cat mai multe modele. Vei fi surprins sa vezi ca piese pe care erai chitit sa le treci cu vederea iti vin mai bine decat cele pe care ai pus ochii de prima data. Cand probezi mai multe modele, poti observa mai bine ce ti se potriveste si poti face comparatie intre piese, astfel incat, la final, sa faci cea mai buna alegere.

3. Redu numarul accesoriilor

Accesoriile sunt foarte importante intr-o tinuta, dar ca barbat nu trebuie sa faci abuz de bijuterii si alte bribrizuri, pentru ca risti sa cazi in penibil. In cazul accesoriilor, less is more, deci mai bine investesti intr-un ceas de calitate, decat sa-ti pui zece fake-uri ordinare in tinuta.

4. Gaseste-ti stilul

Daca vrei sa ai stil, trebuie sa ti-l formezi, dar pana ajungi la un rezultat concret incearca sa nu-ti transformi outfturile intr-un haos total, adica incearca sa nu combini mai mult de doua stiluri in acelasi timp.

5. Simte-te confortabil in hainele pe care le porti

Uneori trebuie sa faci compromisuri vestimentare, pentru ca o cere situatia, insa acest lucru inseamna ca trebuie sa te simti incorsetat si incomod. Chiar daca stilul tau este sport si trebuie sa porti un costum de ceremonie, cauta unul care sa-ti vina perfect pe corp, sa aiba un croi armonios si sa te puna in evidenta. Dar cel mai important, cauta unul in care sa te simti bine.

6. Ai grija de tine

Degeaba investesti multi bani in garderoba si te imbraci mereu la patru ace, daca uiti sa ai grija de tine. Mergi la sala, tunde-te, ingrijeste-ti fata si abia apoi vei putea fi cu adevarat un barbat stilat si rafinat.

7. Urmeaza tedintele doar daca sunt in avantajul tau

Tendintele vin si pleaca, asadar nu le urma orbeste decat daca intr-adevar te caracaterizeaza si se potrivesc stilului tau. Uneori, este mai bine sa mergi pe linia clasica, cu mici tuse moderne, decat sa faci experimente fashion care sa se dovedeasca a fi un esec urias.

8. Sa nu-ti lipseasca jeansii si tricoul alb din sifonier

Simplitatea este cel mai curat stil posibil, asa ca din sifonierul tau nu ar trebui sa lipseasca piesele simple, de baza, cum ar fi jeansii si tricoul alb. Cu aceste doua piese poti concepe o multime de tinute cool si ieftine.

9. Indrazneste sa iesi din tipare

Din cand in cand, indrazneste sa iesi din tipare. Poarta un papion colorat in locul cravatei bleumarin, poarta costum chiar si atunci cand iesi cu iubita la o intalnire romantica sau poarta o geanta barbateasca, desi stii ca ceilalti te vor privi ca pe un ciudat.

10. Fii sexy

Nu in ultimul rand, daca ai stil, esti sexy. Altfel spus, daca ai stil, inseamna ca ai atitudine, postura si incredere in tine. Nu doar ceea ce porti conteaza, ci si cum alegi sa porti.

 

Go to TOP