rever *   Costume pe comandă si cămasi: Ţesături

Tesaturile disponibile poarta semnatura renumitilor producatori:

tesaturi Holland & Sherry
Holland & Sherry - England
costume pe comanda | tesaturi Dormeuil
Dormeuil - England
costume pe comanda | tesaturi Dormeuil
Cerutti - Italy
costume pe comanda | tesaturi Vitale Barberis Canonico
Vitale Barberis Canonico - Italy
Tesaturi Loro Piana (Italy) pentru costume barbatesti GlideR
Loro Piana - Italy
tesaturi Getzner
Getzner - Austria
tesaturi Monti
Tessitura Monti - Italy
tesaturi acorn
Acorn - England
tesaturi Alumo
Alumo - Swiss
rever - furnizor tesaturi Ermenegildo Zegna
Ermenegildo Zegna - Italy

Lâna este un produs textil reprezentat de părul unor caprine, cea mai frecventă fiind lâna de oaie, dar se poate obţine lâna şi de la capre, lame sau iepure.Calitatea lânii este determinată de mai mulţi factori: culoarea lânii, grosimea fibrelor, uşurinţa de prelucrare şi rezistenţa la rupere.
Unul dintre cele mai cunoscute şi mai folosite tipuri de lâna este lâna merinos, foarte fină, de calitatea superioară, recoltata prin tunderea oilor din rasă merinos. Principalii producători de lâna merinos sunt Australia şi Noua Zeelandă.

Lâna virgină (Virgin wool) este lâna toarsă pentru prima data, costumul fiind confecţionat exclusiv dintr-o fibră care nu a fost incorporată anterior într-un produs finit, care nu a mai fost supusă altor procese de filare şi/sau piuare decât cele necesare pentru fabricarea produsului şi care nu s-a degradat în timpul tratamentului şi prelucrării. Este cea mai fină şi de calitate lâna produsă.

Lâna toarsă (Worsted wool) este o lâna rezistentă, cu fibră lungă, pieptănata, având o suprafaţa tare. Calitatea materialului din lâna este reprezentată prin numărul de fire pe un inch, respectiv 110's 120's 140's. Cu cât este mai mare numărul cu atât materialul este mai moale şi mai deosebit.Costumele cu pretenţii folosesc un minim de 100's. Avantajele unui costum de lâna constau în rezistenţă la şifonare şi păstrarea în timp, motiv pentru care sunt considerate cele mai durabile de pe piaţă.Versatilitatea lânii duce la folosirea ei atât pentru costumele de iarnă cât şi de vară, având abilitatea să ţină de cald iarnă şi să fie racoroasă vara.

Mătasea naturală este produsă de viermii de mătase. Ţara de origine a mătăsii naturale este China, unde era cunoscută cu 5000 de ani în urmă. Acum aproximativ 2000 de ani s-a răspândit în Coreea, Japonia şi în India. În perioadă actuală, principalii producători de mătase naturală sunt Japonia, China, statele fostei Uniuni Sovietice, Italia, Spania şi India. Fibra de mătase naturală face parte din fibrele naturale cele mai nobile, rezistente şi mai fine; are un luciu pronunţat şi este foarte elastică. Mătasea are o textură netedă, moale, care nu este alunecoasă, spre deosebire de multe materiale sintetice.
Mătasea este una dintre cele mai puternice fibre naturale, fiind rezistentă la întindere. Mătasea este foarte confortabilă în vreme caldă şi călduroasă în timpul iernii, ţinând aerul cald lângă corp datorită conductivităţii sale reduse.

Casmirul este un material extrem de moale şi scump făcut din lâna caprei Kashmir, care creşte în India, Tibet, Turkistan, Iran, Iraq şi China. Casmirul este lâna care creşte sub stratul exterior aspru al părului caprei şi este strâns mai degrabă prin pieptănare decât prin tăiere. Doar câteva zeci de grame de caşmir pot fi recoltate de la o capră pe an. Lâna de caşmir este un material de lux, moale şi uşor, foarte confortabil în orice climat, însă nu foarte rezistent. După spălare, e bine să laşi produsele din caşmir să se usuce într-un loc unde nu pătrunde lumina.

England

 

Go to TOP