GHIDUL ORICĂRUI BĂRBAT STILAT

ceasuri barbatesti

Ceasul de mână bărbătesc reprezintă mărturia eleganței masculine!

Un instrument atât de simplu, dar cu o istorie atât de complexă. Un design elegant ce evidențiază finețea personalității și un mecanism complicat ce conferă tărie de caracter oricărui bărbat.

Cum îl alegem… și mai important… Cum îl purtăm

Ceasurile originale au fost întotdeauna considerate adevărate dovezi ale eleganței și bunului gust. Iar cunoscătorii consideră că asortarea ceasului de mână la ținută este într-adevăr o artă. Nu oricine știe să-și aleagă ceasul și, mai mult decât atât, nu oricine știe să îl poarte corect.

Există anumite reguli de stil în ceea ce privește asortarea ceasurilor cu ținuta și cu celelalte accesorii. Acestea sunt general valabile, iar nerespectarea lor poate crea o imagine inestetică purtătorului. Absolut toate tipurile de ceasuri bărbătești se încadrează în anumite stiluri. Iar modul în care purtăm aceste accesorii trebuie să fie în concordanță cu stilul ceasului, dar să ne reprezinte și stilul personal și să evoce caracterul nostru.

Așadar, pentru a reuși să facem o imagine pozitivă și pentru a da dovadă de eleganță și distincție, trebuie să știm ce ceas bărbătesc să alegem, atunci când achiziționăm un astfel de obiect. De asemenea, este extrem de important să știm și cum să purtăm ceasul ales, cum să-l asortăm diverselor costumații sau ce model să accesorizăm la ținută, în funcție de evenimentul la care participăm.

Scurt istoric în domeniul orologiei

– Unde și-au găsit ceasurile începutul?

Egiptenii și babilonienii au început să măsoare timpul încă de acum 5000 de ani. Aceștia aveau însă obiecte antice și imprecise care erau capabile să identifice doar parțial ora din zi, în funcție de fenomenele naturale: ziua solară, fazele lunii, schimbarea anotimpului, orientarea plantelor etc.

Spre exemplu, în China, Babilon, Egipt, dar și în Grecia antică, ceasurile erau acționate de apă. Apa cădea pe un sistem de pârghii ce punea în mișcare mecanismul ceasului și acesta începea să indice timpul.

În Evul Mediu a apărut primul ceas care putea indica minutele, folosindu-se de mecanisme mai precise, realizate de meșterii ceasornicari. Primul ceas ce indica minutele a fost invenția germanului Paulus Almanus, acesta fiind realizat în anul 1475.

Însă primul ceas mecanic, considerat cu adevărat strămoșul accesoriilor elegante și stilate ce-și au astăzi locul pe încheieturile mâinilor noastre, era realizat în anul 1386. Acesta nu a fost nicidecum un ceas de mână. Însă de la acest ceas meșteșugarii au început să perfecționeze din ce în ce mai mult mecanismul de funcționare. Astfel ceasurile au ajuns să fie chiar accesorii de lux. Spre exemplu, în Marea Britanie, în 1797 a fost introdus un impozit pentru toți cei ce achiziționau ceasuri, acestea fiind considerate obiecte de recuzită regală, de foarte mare valoare.

Și în zilele noastre ceasurile reprezintă adevărate comori, iar pentru unele pasionații ajung să plătească averi întregi. Însă pentru a fi elegant și pentru a denota bunul gust și simțul estetic, nu este neapărat să deții un ceas de milioane de euro.

Este de ajuns să ai un ceas bărbătesc de calitate, original, care să se evidențieze prin design și prin modul în care îl asortezi și îl porți la ținutele tale.

Categoriile principale de ceasuri pentru bărbați

– principalele tipuri de ceasuri în funcție de mecanism și stil

Există deosebit de multe modele de ceasuri în întreaga lume. Însă toate au apartenență la un anumit stil și fiecare brand se bazează pe câteva tipuri principale de mecanism. Este important să identificăm aceste mecanisme și stiluri, dacă dorim să știm ce ceas de mână ni se potrivește și ce stil ar trebui să ne atragă atenția.

Există 3 tipuri specifice de mecanism al ceasurilor:

  • Quartz
  • Mecanic
  • Hibrid (Automatic, Eco-Drive, Kinetic etc)

ceasuri barbatesti

Toate cele trei tipuri de mecanism au avantajele și dezavantajele lor. Atunci când alegem un ceas trebuie să le luăm în considerare pe fiecare dintre acestea.

De asemenea, există o mulțime de stiluri din care putem alege. Putem opta pentru un ceas elegantclasicsportiv sau casual. Însă putem accede și la clasa ceasurilor de lux. Trebuie doar să vedem ce ni se potrivește mai bine și care stil ne poate scoate în evidență mai mult.

Ce ceas de bărbați alegem?

– mecanic, quartz, casual, sport…

Ceasuri bărbătești mecanice

Ceasurile mecanice sunt acelea care necesită întoarcerea manuală, odată la 2 – 3 zile. Acestea nu sunt extrem de precise (pierzând cam o oră în fiecare an), însă sunt favoritele bărbaților pretențioși, deoarece ele sunt de obicei construite manual, mecanismul reprezentând finețea și măiestria unui ceasornicar. Ele sunt mai scumpe, iar întreținerea lor necesită mai multă pricepere și mai mult efort.

În cadrul magazinului CautCeas.ro puteți găsi un astfel de model de ceas bărbătesc mecanic – Ceasul Orient.

Ceasuri bărbătești quartz

Mecanismele quartz sunt cele ce se bazează pe baterie. Acestea se bazează pe mecanisme simple, ieftine și extrem de întâlnite în ziua de azi. Cel mai mare avantaj în cazul acestor ceasuri este precizia: ceasurile quartz pierd mai puțin de un minut pe parcursul unui an.

Branduri celebre, precum Casio, Festina și Q&Q pun la dispoziție sute de astfel de modele bazate pe sistemul quartz. În cadrul magazinului CautCeas.ro puteți găsi astfel de ceasuri bărbătești Hugo Boss sau o gamă extrem de vastă de ceasuri bărbătești Casio, bazate pe mecanisme quartz. Mai multe modele de ceasuri bărbătești de firmă, bazate pe acest mecanism, puteți găsi aici și aici.

Ceasuri bărbătești automatice

Ceasurile automatice nu au baterie, ele sunt încărcate prin energie cinetică. Sunt acele ceasuri care se reîncarcă pe baza unui sistem self – winding, prin mișcarea mâinii. Mecanismele sunt aproape la fel de precise ca cele quartz, doar că sunt mai complexe, iar acestea trebuiesc purtate constant pentru a funcționa la parametri normali.

CautCeas.ro vă pune la dispoziție o gamă diversă de astfel de modele de ceasuri bărbătești automatice de calitate superioară. Puteți descoperi modelele aici.

Fie că alegem un tip de ceas bărbătesc quartz sau dorim să purtăm ceasuri bărbătești mecanice, singurul lucru la care trebuie să fim atenți este calitatea acestora. Alegeți întotdeauna ceasuri bărbătești de firmă, deoarece acestea respectă standardele de calitate fără nicio excepție!

Ce stil de ceas să aleg?

– ceas casual, sport sau ceas elegant…

Ceasuri de bărbați elegante

Este clar faptul că fiecare bărbat își dorește să fie perceput ca fiind elegant, discret și adept al bunului gust. Astfel, un ceas bărbătesc elegant s-ar putea să fie alegerea preferată a multor bărbați. Însă, atunci când alegem un ceas, trebuie să luăm în calcul situațiile în care îl vom purta.

Ne dorim un ceas pentru birou, pentru o ocazie specială sau dorim să-l purtăm zi de zi? Pentru a alege stilul ceasului trebuie să ne răspundem neapărat la această întrebare. Ceasurile elegante se pot asorta foarte ușor la un costum și pot fi purtate la un eveniment business sau la o gală. Însă acestea nu vor putea fi purtate cu o ținută lejeră sau cu o schemă coloristică foarte expresivă.

Ceasuri de bărbați sport

Aceste ceasuri sunt preferatele atleților și sportivilor de performanță. Dar pot fi purtate și de către bărbații normali, asortate frumos la un trening sau la o costumație lejeră, de casă. Totuși, situațiile izolate (cu accent sportiv) sunt prietenele cele mai bune ale acestor tipuri de ceasuri bărbătești.

Este însă extrem de avantajos să avem un astfel de ceas, deoarece acestea sunt de cele mai multe ori ceasuri de bărbați rezistente la apă și la condiții extreme de utilizare.

Ceasuri bărbătești casual

Acestea sunt de obicei cele mai purtate ceasuri bărbătești. Și asta deoarece pot fi cu ușurință asortate oricărei ținute. Putem purta acest ceas zilnic, în aproape orice situație. Fie că mergem la birou sau pur și simplu ne plimbăm, un ceas bărbătesc casual este alegerea ideală. Acesta se poate asorta chiar și ținutei de club.

Iată gama de ceasuri bărbătești casual pusă la dispoziție de magazinul CautCeas.ro!

ceasuri barbatesti

Ceasuri de bărbați ieftine sau ceasuri scumpe?

– ce buget avem pentru ceasul nostru preferat?

Este destul de bine știut că unele ceasuri de bărbați elegante sau de lux costă. Și costă destul de mult. Așadar, în funcție de ce ne dorim, trebuie să stabilim de la început un buget. Nu toți bărbații își permit un Patek Philippe de 250.000 de euro. Așa că ar trebui să știm de la început brandurile pe care le putem cumpăra, încadrându-ne într-un buget normal.

Asta nu înseamnă neapărat să ne raportăm la mărci de ceasuri de bărbați ieftine. Însă putem găsi și la preț mai rezonabil ceasuri extrem de calitative și precise. Spre exemplu, pe CautăCeas.ro puteți găsi la un preț accesibil următoarele mărci:

Indiferent dacă vă doriți un ceas ieftin sau scump, căutați mereu ceasuri bărbătești de firmă. După cum observați, cu 500 de lei vă puteți achiziționa un ceas bărbătesc de calitate, de la o firmă renumită, precum: Casio, Fossil, Hugo Boss, Lacoste sau Diesel. Astfel veți avea siguranța că vă achiziționați un ceas bărbătesc de calitate.

Ceasuri de bărbați Fossil

În gama de ceasuri Fossil de pe CautaCeas.ro veți putea găsi 30 de produse absolut minunate. Puteți alege dintre ceasuri bărbătești ieftine originale, și de calitate, pentru a le putea asorta cu succes la oricare eveniment din viața dumneavoastră. Aveți posibilitatea de a achiziționa un ceas Fossil cu o curea de piele sau metalică și cu sistem de afișaj analog sau digital, în funcție de preferințe. Alegeți ceasurile bărbătești Fossil pentru eleganță și pentru a da dovadă de caracter!

Ceasuri bărbătești Q&Q

Ceasurile Q&Q sunt cele mai ieftine ceasuri de brand din cadrul magazinului CautaCeas.ro. Cu o diversă gamă de modele, de la sport la smart casual, Q&Q este un brand de ceasuri de bărbați elegante, care vă poate asigura un accesoriu plăcut, ușor de asortat și de purtat la orice eveniment din viața de zi cu zi. Alegeți brandul Q&Q atunci când doriți un ceas bărbătesc original, dar cu un buget limitat!

Ceasuri bărbătești Festina

CautaCeas.ro vă pune la dispoziție peste 100 de modele de ceasuri Festina. Acestea sunt situate la un preț extrem de avantajos și pot fi achiziționate începând de la 298 lei. Pentru un ceas bărbătesc de calitate, smart casual sau chiar elegant, Festina este brandul ideal. Ceasurile sunt bazate pe sisteme quartz sau automatice, așa încât precizia este și ea un punct forte în cazul acestui brand. Alegeți brandul de ceasuri bărbătești Festina pentru calitate la preț redus!

ceasuri barbatesti

Ceasuri bărbătești Seiko

Acestea sunt ceasuri japoneze. Sunt vestite pentru minuțiozitatea cu care sunt realizate. Sunt foarte precise, bazate pe sisteme Quartz și sunt extrem de rezistente. În cadrul magazinului CautaCeas.ro puteți găsi o varietate de peste 150 de ceasuri bărbătești originale din gama Seiko. Dacă doriți un ceas casual ieftin, original și de calitate, Seiko este alegerea perfectă.

Ceasuri bărbătești Tommy Hilfiger

Dacă sunteți un împătimit al sporturilor și al stilului lejer, sportive, aceste ceasuri sunt alegerea perfectă pentru dumneavoastră. Ceasurile Tommy Hilfiger sunt extrem de comode și au un design cu totul special. În aceeași măsură puteți găsi și ceasuri Tommy Hilfiger casual în cadrul acestei categorii pe CautaCeas.ro.

Ceasuri bărbătești Hugo Boss

Hugo Boss este unul dintre cele mai renumite branduri din lume, nu neapărat în categoria de ceasuri. Fiecare bărbat care are minime cunoștințe de stil cunoaște brandul Hugo Boss. Un ceas din această categorie te va evidenția rapid și te va poziționa clar în centrul atenției în grupul tău de prieteni. Achiziționează un ceas original Hugo Boss pentru a-ți proiecta o imagine elegantă, luxoasă în fața cunoscuților!

Ceasuri bărbătești G Shock

G Shock este o colecție specială a brandului Casio. Iar când spunem Casio ne gândim din start la ceasuri accesibile și de calitate superioară. Aceste ceasuri pot fi comandate de pe CautCeas.ro la prețuri cu totul speciale. Mai mult decât atât, gama de ceasuri bărbătești G Shock cuprinde peste 150 de produse. Dacă doriți un ceas Casio, elegant, accesibil ca preț și de calitate, alegeți colecția G Shock!

Seiko Tommy Hilfiger Hugo Boss G Shock

ceasuri barbatesti

Acum că ne-am decis ce ceas bărbătesc să alegem, întrebarea cea mai importantă este:

Cum să purtăm ceasul ales?

Pentru unii oameni, aceste ceasuri de bărbați sunt o reală povară, deoarece nu reușesc să aleagă stilul potrivit și nici nu știu să poarte ceasul. Iată câteva din regulile generale de stil care dictează cum trebuie să purtăm ceasurile de mână:

  1. În mod clasic, ceasurile de mână se poartă pe mâna stângă. Iar motivul este extrem de simplu. Majoritatea suntem dreptaci, iar purtarea ceasului pe mâna opusă ne va ușura fixarea ceasului și utilizarea butoanelor de comandă.
  2. Ceasul se poartă întotdeauna strâns pe încheietură. Nu ați dori să dați mâna cu cineva și ceasul să vă atârne cu cadranul în jos sau să se rotească în voie la mână. Acest lucru dă dovadă de neglijență.
  3. Copiii asortează ceasul cu cureaua de la pantaloni și cu pantofii. Un adevărat bărbat asortează ceasul cu acul de la cravată și cu butonii. Fii un cunoscător și asortează-ți ceasul corect!
  4. Ceasul cu bijuterii se poartă doar la ocazii speciale, de gală. Nu purta ceasul cu bijuterii sau cu carcasa bătută în cristale la birou și la întâlnirile de zi cu zi.
  5. În momentul în care faci efort poartă un ceas cu brățară metalică. Pielea în combinație cu transpirația creează un miros puternic, insuportabil.
  6. În medii extreme, alege să porți ceasuri de bărbați rezistente la apă. Acestea sunt de cele mai multe ori rezistente și la presiune și la șocuri mai mari.
  7. Alegerea ceasului ar trebui să fie întotdeauna făcută în funcție de constituția corpului. Dacă ești slab, ai încheieturi subțiri, alege un ceas cu cadran mic. Dacă ești corpolent, solid, alege unul din ceasurile bărbătești cu un cadran mare, impunător.
  8. Ceasurile elegante sunt mereu analog, niciodată cu afișare digitală. Vei vedea că dacă dorești să asortezi un ceas cu afișaj digital la o cămașă, vei stârni chicoteli între cei din jurul tău.
  9. Este extrem de greu să asortezi un ceas metalic la costum. Ceasurile pentru costum trebuie să aibă curea din piele.

10. Un adevărat gentleman are grijă să asorteze ceasul și în funcție de ținuta partenerei. Asortează-ți ceasul cu broșa partenerei tale pentru a ieși rapid în evidență! Însă poți asorta ceasul și cu ceasul ei sau cu simpla culoare a ținutei. Important este să iei în calcul prezența ei când îți alegi ceasul.

ceasuri barbatesti

Alegându-ți unul dintre ceasurile prezentate în acest ghid sau chiar un alt ceas bărbătesc de firmă și respectând aceste reguli de stil, te vei asigura că faci impresie bună și că dai dovadă de eleganță și finețe de fiecare dată.

Nu uita…

Alege-ți întotdeauna ceasuri de bărbați elegante, din gama marilor branduri de ceasuri bărbătești de firmă. Chiar dacă sunt branduri la prețuri mai mici, ai grijă ca atunci când îți cumperi ceasuri de bărbați ieftine să nu treci niciodată cu vederea calitatea, rezistența și precizia.  Aceste trei caracteristici fac dintr-un ceas o adevărată operă de artă!


 

Go to TOP