rever * blog: Pantalonii din tweed, piesa de rezistenta pentru sezonul toamna-iarna.

Pantalonii din tweed sunt un must have in sezonul rece, ba chiar se poate spune ca sunt piesa esentiala de tranzitie de la vara la toamna. Cum zilele incep sa devina tot mai reci, pantalonii de costum din materiale subtiri si lejere se vor dovedi a fi depasiti de situatie. Aici intervine tweedul, un material dintr-o tesatura mai groasa si rezistenta, ideal pentru confectionarea unei varietati de piese vestimentare.

Cum porti pantalonii din tweed?

Spre deosebire de alte tipuri de pantaloni barbatesti, cei din tweed tind sa fie ceva mai pretentiosi la purtare. Adica nu se potrivesc in orice context si trebuie sa-i cunosti regulile, altfel tot luxul si eleganta devin sinonime cu banalitatea. Insa, daca iti faci un costum la comanda, poti fi sigur ca pantalonii iti vor veni perfect.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: tsbmen.com

Pantalonii din tweed si costumul din tweed au fost considerate multa vreme piese invechite, insa designerii demonstreaza ca o croiala moderna si o nuanta in tendinte le pot schimba radical aspectul.

Daca ai un job unde dresscodul impune purtarea unui costum, poti alege sa porti pantalonii din tweed impreuna cu sacoul si vesta din ansamblu. La nevoie, poti da sacoul jos, mai ales daca vrei sa-ti pui in evidenta camasa.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: gq.com

Cu sacou sau fara, este bine sa stii ca pantalonii din tweed ar trebui asortati cu o camasa in nuante neutre. Desi cel mai adesea griul, bleumarinul si maroul arata mai bine atunci cand in preajma apare o culoare contrastanta, tweedul nu este de acord cu aceasta regula. Motivul: tweedul este un material gros, specific sezonului toamna-iarna, iar in aceasta perioada nu se poarta nuante aprinse. Opteaza pentru asortarea pantalonilor din tweed cu camasi bleumarin, gri, albe sau in combinatii de bleumarin cu alb ori visiniu.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: gq.com

Combina pantalonii din tweed cu jachete, sacouri sau cardigane.

La pantalonii din tweed poti asorta cu usurinta aproape orice sacou, atat timp cat acesta este realizat dintr-un material asemanator (stofa, lana etc). De asemena, poti purta pantalonii din tweed cu jachete din fas, jachete din piele, pulovere sau chiar cardigane din lana sau flanel.

Sigur ca poti purta pantalonii din tweed ca parte a costumului din tweed, insa daca alegi aceasta varianta, este bine sa-ti faci un costum la comanda.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: pinterest.com

Ce incaltaminte porti la pantalonii din tweed?

Pantofii din piele intoarsa, ghetele de toamna din piele intoarsa, ghetele din piele si pantofii sport-casual pot accesoriza cu succes o pereche de pantaloni din tweed.

 

Go to TOP