rever * blog: Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

Pranzul de afaceri a devenit pentru multa lume un stil de viata, deoarece imbina utilul cu placutul. Regulile de eticheta la un pranz de afaceri trebuie respectate intocmai, mai ales daca iti doresti sa creezi o impresie buna si sa influentezi intr-un mod pozitiv felul in care se desfasoara intalnirea.

Vinde-ti imaginea!

Practic, la un pranz de afaceri trebuie sa iti vinzi imaginea, de aceea este bine sa acorzi o atentie deosebita felului in care te prezinti in fata partenerului tau. O imagine prost gandita si neglijenta iti poate scadea sansele de a incheia businessul, insa daca urmezi sfaturile urmatoare, poti fi sigur ca prima impresie va fi in avantajul tau.

Poarta un costum croit pe masura ta

Nu are rost sa-ti spunem ca pentru pranz de afaceri purtarea unui costum business este obligatorie, pentru ca deja stii. Ceea ce este important sa retii este faptul ca acel costum pe care alegi sa il porti trebuie sa fie croit pe masura ta. Ti-ar fi usor sa gasesti un costum frumos in magazin, dar trebuie sa tii cont de faptul ca masurile sunt standard, in timp ce tu ai dimeniuni unice.

Asadar, recomandarea noastra este sa investesti intr-un costum la comanda, croit exact pe masura ta. Faci o impresie mult mai buna cand apari imbracat ca in reviste, decat atunci cand apari imbracat intr-un costum ce lasa impresia ca este imprumutat de la un prieten.

Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

In lumea businessului, imaginea joaca un rol important, dupa cum am mai spus, asa ca trebuie sa folosesti fiecare atu pentru a-ti convinge partenerul sa incheiati afacerea in asa fel incat sa fie in beneficiul tau.

Alege culoarea potrivita

La un pranz de afaceri nu trebuie sa lasi impresia ca esti superior partenerului tau, altfel poti fi considerat arogant. Prin urmare, cel mai bine este sa nu faci experimente vestimentare sau sa iti scoti la inaintare latura ta high fashion. Mergi la sigur cu un costum barbatesc gri inchis, albastru inchis, cafeniu sau negru. Preferabil ar fi sa alegi un costum monocromatic, insa poti opta si pentru unul cu dungi subtile sau cu un imprimeu fin, cum este imprimul os de peste.

Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

Fii istet in alegerea materialului

Unele materiale pentru costumele de barbati se sifoneaza inainte sa apuci sa iesi din casa, ceea ce inseamna ca nu sunt potrivite pentru o tinuta masculina business. Incearca sa nu confunzi tinuta business cu cea office. Ele par a fi similare, dar sunt separate de unele diferente, in sensul ca stilul office este mult mai permisiv, in timp ce stilul business este mai sobru, mai strict.

Asadar, iti recomandam sa alegi un material de calitate, care se sifoneaza greu, pentru ca nu vrei sa apari in fata partenerului tau intr-o tinuta care pare scoasa dintr-un sac.

Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

Asorteaza camasa si accesoriile perfecte

Camasa business trebuie sa aiba un croi slim, cu mansete obisnuite sau pentru butoni. Gulerul poate fi clasic sau deschis, de preferat cu intaritura si bine calcat. Cat despre nuanta, aceasta nu trebuie sa fie obligatoriu alba. Poti opta pentru un albastru foarte deschis sau chiar pentru o camasa cu mici carouri.

Cat despre cravata, este de preferat sa alegi un astfel de accesoriu in detrimentrul papionului, deoarece inspira mai multa seriozitate si sobrietate. Asa cum probabil ti-ai dat seama, nu poti purta o cravata cu imprimeu haios sau colorat, insa poti alege una cu dungi elegante sau monocromatica.

In rest, accesoriile pentru tinuta ta pot fi ceasul de mana, batista si geanta business.

Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

Curata-ti pantofii

Am ajuns si la ultimul detaliu major al tinutei business pentru pranzul de afaceri: pantofii. Mai important decat modelul pantofilor este ca acestia sa aiba un aspect curat si sa nu fie prafuiti. Si pentru ca veni vorba despre design, ei bine, aici ai voie sa fii mai creativ. Poti alege o pereche de pantofi business clasici, negri, insa nu ar trebui sa te rezumi doar la atat.

De exemplu, daca ai un costum bleumarin sau albastru, iti sugeram sa porti pantofi business maro.

Si am pastrat ce este mai bun pentru final. Pentru ca suntem in 2014 si trebuie sa fim in pas cu moda, la un costum business iti recomandam sa porti pantofi realizati din doua tipuri de materiale diferite, adica doua texturi diferite.

Secretele tinutei business: cum te imbraci la un pranz de afaceri

Acest detaliu inedit iti va pune si mai mult in valoare tinuta, fiind o dovada a faptului ca acorzi o importanta majora imaginii tale.


Sursa foto: gq.com, pinterest.com

 

Go to TOP