rever * blog: Codul Black Tie descifrat: ce costum alegi sa porti ?

Codul vestimentar Black Tie este unul dintre cele mai importante moduri de exprimare a respectului fata de evenimentul la care participi, dar si fata de ceilalti invitati. Pentru o persoana cu bun gust si bune maniere, codul Black Tie este definitia suprema a elegantei si rafinamentului.

In general, cand esti invitat la un eveniment important, pe invitatie se precizeaza si codul vestimentar obligatoriu. Din pacate, prea putini barbati respecta acest cod, fie din cauza faptului ca nu stiu ce presupune acesta, fie din cauza faptului ca au o perceptie eronata asupra lui.

Descifrarea codului Black Tie

Codul vestimentar Black Tie este dedicat exclusiv evenimentelor care au loc la caderea serii, fiind mult prea sofisticat pentru tinutele de zi. Codul isi are originile in costumele barbatesti ale secolului al XIX-lea, insa de-a lungul timpului a suferit o multime de modificari, astfel incat sa fie in pas cu tendintele.

costum barbatesc pentru ceremonie - tinuta black tie

Sursa foto: rately.com

Codul Black Tie se remarca prin anumite elemente distinctive, care trebuie respectate intocmai:


- smoching (tuxedo sau dinner suit, uneori cu vesta)
- camasa de ceremonie alba, simpla, slim fit
- papion negru
- pantofi negri de ceremonie cu aspect lustruit
- brau

costum barbatesc pentru ceremonie - tinuta black tie

Sursa foto: theepochtimes.com

Avand in vedere ca vorbim despre un eveniment sofisticat, greselile de stil nu sunt permise, daca tii la imaginea ta. Prin urmare, este important sa optezi pentru un costum la comanda si nu pentru unul cumparat de-a gata din magazin, intrucat croiala trebuie sa iti puna perfect in valoare personalitatea si corpul.


Cum alegi smochingul pentru Black Tie


Pot fi modele de smoching-uri pe care le indragesti la prima vedere, insa care sa nu-ti vina bine. Tine cont in primul rand de felul in care arati. Daca esti inalt si atletic, ai la dispozitie jacheta cu unul sau doua randuri de nasturi.

costum barbatesc pentru ceremonie - tinuta black tie

Daca esti mai scund si usor mai indesat, este indicat sa alegi o jacheta la un singur rand de nasturi, pentru a crea iluzia de alungire. De asemenea, este recomandat sa optezi pentru o jacheta cu deschidere in V mai adanca, pentru un plus de alungire.

In Codul vestimentar Black Tie, jacheta trebuie sa aiba revere ascutite sau rever tip sal, din satin, matase ori din diverse materiale opace.

costum barbatesc pentru ceremonie - tinuta black tie

Sursa foto: topiat.com


Accesorizarea in Codul vestimentar Black Tie


Odata ce ai pus la punct smochingul pentru Codul vestimentar Black Tie, este nevoie sa acorzi o atentie speciala detaliilor, adica accesoriilor.

costum barbatesc pentru ceremonie - tinuta black tie

- papionul clasic se poarta peste gulerul rasfrant al camasii
- talia se accentueaza cu un brau, nu cu o curea din piele
- camasa trebuie sa aiba mansete duble care se inchid cu butoni


 

Go to TOP