rever * blog: Costumul barbatesc alb, o alegere potrivita sau o greseala de stil?


Costumul barbatesc alb este considerat de multi o alegere excentrica si foarte inspirata, in timp ce altii il pun la colt si il vad ca pe un ansamblu de prost gust si ieftin. In mod normal, un costum barbatesc facut la comanda, care iti vine ca turnat si pe care il “accesorizezi” cu atitudine masculina, nu are cum sa fie un esec.

Desigur, exista si varianta in care, din dorinta de epatare sau din lipsa simtului estetic, pretiosul costum alb barbatesc ajunge sa fie purtat cu pantofi negri cu varf coroiat sau camasa roz neon. In acest caz, nu poate fi vorba decat despre o combinare nefericita si haotica de elemente care nu au nicio legatura intre ele.

Reguli de purtare a costumului barbatesc alb


Spre deosebire de costumul barbatesc clasic, negru sau bleumarin, costumul alb are cateva reguli importante de purtare.

Pantalonul trebuie sa urmeze linia piciorului si sa se opreasca usor deasupra carambului pantofului. Cu alte cuvinte, pantalonul trebuie doar sa sarute pantoful, nu sa cada peste el. De ce este bine sa respecti aceasta regula?

Pentru ca in mod normal costumul barbatesc alb inspira libertate, naturalete, lejeritate si este asociat cu sezonul cald si cu plimbarile la ceas de seara pe Riviera Franceza, adica este asociat cu luxul, eleganta si rafinamentul. In cele mai multe cazuri, pantalonii de costum alb se poarta fara sosete.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: fashionbeans.com


Costumul barbatesc alb nu este un costum business si nu ar trebui purtat la serviciu. De asemenea, este indicat sa eviti purtarea lui in alte perioade decat vara.

O alta regula care ar trebui respectata vizeaza sacoul costumului alb. Acesta trebuie sa fie slim fit, usor cambrat, pentru a-ti putea pune in valoare constitutia.

Cu ce porti costumul barbatesc alb


Pentru a fi sigur ca nu dai gres cand alegi sa porti un costum barbatesc alb, este indicat sa il accesorizezi cu o pereche de pantofi semi-casual sau casual. O pereche de loafers sau pantofi din piele intoarsa este ideala pentru accezorizarea costumului barbatesc alb.

Poti purta o incaltaminte colorata la costumul alb barbatesc, pentru a sparge monotonia si a improspata aspectul lookului tau. Nu orice culoare se preteaza a fi purtata, insa nu vei da gres daca alegi pantofi bleumarin, maro inchis, maro deschis, rosu caramiziu sau gri.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: fashionbeans.com


Daca iti faci un costum la comanda, poti alege si stilul in care vrei sa fie realizat costumul: sacou la doua randuri de nasturi, sacou cu un singur nasture, costum smart casual, casual sau sport-casual. In functie de stil, poti hotari cu ce piese vestimentare il porti: camasi, tricouri, vesta cu camasa etc.

Cat despre accesoriile de la gat, la costumul barbatesc alb poti adauga o cravata, insa aceasta nu este obligatorie. Poti in schimb sa alegi o batista interesanta.


 

Go to TOP