rever * blog: Cum poti da valoare costumului printr-o accesorizare perfecta.

Poti purta cel mai scump costum din lume, insa daca nu acorzi atentie detaliilor si nu ai grija sa ii dai ansamblului vestimentar o forma desavarsita, degeaba ai dat banii pe el. Accesorizarea unui costum barbatesc este un pas esential in obtinerea look-ului perfect, dar multe persoane nu considera ca micile detalii merita sa fie luate in seama. Un barbat stilat, dornic sa aiba o imagine impecabila, va sti intotdeauna cum sa-si accesorizeze costumul pentru a-i da finisajul perfect.

Cravata, papion sau ascot, accesoriul de nelipsit de la gat.

Asa cum femeile obisnuiesc sa-si accesorizeze rochiile de seara si tinutele business cu coliere statement, asa si barbatii ar trebui sa se obisnuiasca sa foloseasca accesoriile pentru gat atunci cand poarta un costum.

Printre cele mai potrivite accesorii barbatesti pentru zona superioara a corpului se numara cravata, papionul si ascotul. Cravata clasica poate fi purtata la orice tip de costum barbatesc, indiferent daca este vorba despre un costum de zi sau unul de seara.

Desigur, in functie de costumul pe care il porti, poti alege diferite modele de cravate: mai inguste, mai late, mai lungi, monocromatice, cu imprimeu, cu dungi etc.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: menstylefashion.com

Papionul poate fi si el casual sau de ceremonie. Cel casual este, de cele mai multe ori, colorat, pentru a crea un constrast cu restul tinutei. Cel de seara este, de obicei, negru si usor lucios.

Cat despre ascot, acest tip de cravata este alegerea domnilor avansati intr-ale stilului. Se poarta intotdeauna cu ultimul nasture de la camasa desfascut si adauga un plus de eleganta tinutei.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: boaznyc.blogspot.com

Atentia pentru sosete.

Foarte multi barbati aleg sosete negre atunci cand poarta un costum, insa nu trebuie sa fie intotdeauna asa. Daca porti un costum gri in carouri sau un costum bej, sosetele pot sa fie in ton cu costumul sau pot avea o nuanta contrastanta. Totusi, pentru a fi sigur ca nu dai gres, alege o nuanta in ton cu cea a costumului.

Sunt si situatii in care acest accesoriu pentru costum poate lipsi cu desavarsire. Costumul alb de vara si anumite costume casual se pot purta fara sosete, mai ales daca alegi ca incaltaminte o pereche de loafersi.

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto:  mensfashionmagazine.co.uk

Batista, pentru un plus de culoare.

Un alt accesoriu care iti poate completa perfect costumul este batista. Aceasta poate sa fie intr-o nuanta contrastanta fata de cea a sacoului. Pentru costumele barbatesti de ceremonie este bine sa folosesti ca accesoriu batista alba, simpla.


Pantofii, detaliul suprem.

Pantofii sunt detaliul suprem cand vine vorba despre accesorizarea costumului barbatesc. Poti opta pentru:

pantofi negri clasici
pantofi Oxford
pantofi buck oxford (sunt mai casual)
pantofi Loafers (Penny, Tassel sau Plain)
pantofi sport
ghete mai elegante

rever * atelier de croitorie la comanda

Sursa foto: my.opera.com



 

Go to TOP