rever * blog: Costumul cu sacou la doua randuri de nasturi, din nou in tendinte


Moda masculina este destul de constanta, spre deosebire de cea feminina si, tocmai din acest motiv, tendintele se repeta aproape an de an. Desigur, intervin imbunatatiri si modele ingenioase propuse de desingeri, insa baza este aceeasi. In ultima perioada, costumul cu sacou la doua randuri de nasturi a revenit in prim-plan, iar designerii par mai decisi ca niciodata sa-l mentina cat mai mult timp pe piedestalul modei.

Costumul cu sacou la doua randuri de nasturi iti poate parea greu de purtat, insa aceasta idee survine din modelele standard pe care le gasesti in magazine. Sansele de a gasi un astfel de costum barbatesc care sa iti vina perfect sunt destul de mici, avand in vedere faptul ca sunt croite dupa tipare prestabilite. Din acest motiv, pentru a putea purta un sacou la doua randuri de nasturi cea mai buna solutie este sa-ti faci un costum la comanda. Un croitor priceput va sti intotdeauna cum sa-ti creeze costumul fara cusur.

rever * atelier de croitorie la comanda

sursa foto: fashionbeans.com

Cum alegi un costum cu sacou la doua randuri de nasturi?
Avantajul costumului cu sacou la doua randuri de nasturi este acela ca poate pune in valoare orice tip de constitutie. Asadar, fie ca esti mai scund si mai plinut, fie ca esti inalt si bine facut sau inalt si slab, poti purta fara probleme acest costum barbatesc care se regaseste in tendintele sezonului.

rever * atelier de croitorie la comanda

Exista mai multe tipuri de sacou la doua randuri de nasturi.

- sacoul cu sase nasturi, dintre care doi se inchid la vedere, unul pe interior, iar ceilalti trei sunt decorativi
- sacoul cu sase nasturi, dintre care trei se inchid la vedere si trei sunt decorativi
- sacoul cu patru nasturi, dintre care doi se inchid la vedere si doi sunt decorativi

rever * atelier de croitorie la comanda

sursa foto: fashionbeans.com


Daca ai o constitutie atletica si esti inalt, pentru un costum la comanda ar trebui s alegi varianta cu sase nasturi, intrucat iti pune cel mai bine in valoare corpul si iti confera un aer masculin, puternic, high class. In schimb, daca ai o constitutie mai scunda, atunci cand iti faci costum la comanda este indicat sa optezi pentru varianta cu patru nastruri, pentru a crea acea proportie perfecta de care ai nevoie pentru a-ti pune in valoare corpul.

In general, reverele sacoului la doua randuri de nasturi sunt ascutite, cu spit. Mai rar gasesti sacou cu guler sal, acesta fiind recomandat in special pentru costumele barbatesti de ceremonie.

rever * atelier de croitorie la comanda

sursa foto: fashionbeans.com


Costumul cu sacou la doua randuri de nasturi, dar fara umeri falsi.

Noutatea in ceea ce priveste costumul cu sacou la doua randuri de nasturi este reprezentata de absenta umerilor falsi. Foarte mult timp, in special intre anii '40 si '50, apoi intre '80 si '90 si mai recent la inceputul anilor 2000, sacoul la doua randuri de nasturi a fost prevazut cu umeri falsi, care inaltau si atrageau atentia in partea de sus a corpului.

rever * atelier de croitorie la comanda

Intre timp, designerii au regandit modelul clasic de costum cu sacou la doua randuri de nasturi si au eliminat umerii falsi, astfel incat, acum, aceste sacouri se asaza mult mai bine pe corp si creeaza o imagine mult mai eleganta si mai putin teapana.


Cele mai multe costume cu sacou la doua randuri de nasturi se incadreaza in stilul casual, semi-casual si business, dar daca alegi sa-ti faci costum la comanda, vei primi mai multe sfaturi cu privire la purtarea lui.

 

Go to TOP