rever * blog: Ce costume porti vara pentru un look lejer, dar stilat?


In lunile de vara, cand temperaturile ating un nivel greu de suportat, ultimul lucru pe care ai vrea sa-l pui pe tine este un costum barbatesc greoi, care sa te faca sa te simti ca intr-un costum-sauna pentru slabit. Din fericire, pentru perioada calduroasa a verii ai la dispozitie materiale senzationale pentru costume, usoare, care permit pielii sa respire.

Costumele de vara sunt potrivite in special pentru lookurile lejere, casual, dar daca iti realizezi un costum la comanda, poti beneficia de o croiala si un model care sa iti permita purtarea ansamblului vestimentar nu doar in timpul liber, ci si la birou sau la intalniri importante de business, unde tinuta impecabila este obligatorie.

Costumul din bumbac

Costumul barbatesc din bumbac este o alegere exceptionala vara. Materialul din fibre naturale permite aerisirea pielii si, de cele mai multe ori, croiala urmeaza linia corpului, punandu-ti in valoare statura. Costumele din bumbac sunt disponibile in zeci de nuante, dar avand in vedere caldura de afara, cel mai indicat ar fi sa alegi un costum la comanda alb, bej, maro deschis sau gri deschis. Daca esti indraznet, poti alege culori aprinse, cum ar fi rosul.

rever * atelier de croitorie la comanda

sursa foto: esquire.com

rever * atelier de croitorie la comanda

Costumul din bumbac Seersucker

Bumbacul Seersucker este un bumbac usor creponat, motiv pentru care nu se calca niciodata. Tocmai acesta este inconvenientul major al acestui tip de material. Purtat de mai multe ori la rand, un astfel de costum poate dobandi linii inestetice, iar in zonele in care mainile si picioarele se flexeaza, respect in zona coatelor si a genunchilor, materialul se largeste.

rever * atelier de croitorie la comanda

sursa foto: trashness.com

Avantajul major al costumelor barbatesti din bumbac Seersucker este acela ca sunt racoroase. Cand iti realizezi un costum la comanda, poti beneficia de mai multe sfaturi de purtare, astfel incat sa prelungesti durata de viata a ansamblui vestimentar.

Costumul din in

Nu in ultimul rand, vara ai ocazia si chiar este indicat sa porti un costum barbatesc din in.  Este foarte usor, se asaza bine pe corp iti confera un look stilat, dar trebuie sa stii ca are tendinta de a se sifona rapid. Astfel, daca te prezinti la o conferinta sau la o intalnire de business trebuie sa te asiguri ca sacoul si pantalonii arata impecabil. Opteaza pentru un costum la comanda realizat din in, pentru a fi sigur ca vei avea un look stilat intotdeauna.

rever * atelier de croitorie la comanda

Cum accesorizezi costumele barbatesti de vara

Batista este nelipsita la costumele barbatesti de vara. Alege batiste colorate sau cu imprimeu, pentru a domoli monotonia culorii costumului. Cravata poate exista sau nu in tinuta, insa daca o alegi, este bine ca aceasta sa creeze un contrast cromatic. Nu in ultimul rand, incaltamintea trebuie sa fie si ea lejera, dar stilata. Opteaza pentru loafersi, mocasini sau chiar pantofi Oxford.

 

Go to TOP