rever * blog: Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Culorile nude si pastel si-au facut o intrare grandioasa in moda masculina acum foarte mult timp, dar conceptiile gresite le-au aruncat rapid intr-un con de umbra. Cum sa iesi pe strada cu o bluza roz pudrat? Ce rusine ar fi, lumea ar putea crede cine stie ce despre tine. Pantaloni albastru azur? Lasa, mai bine nu, ce barbat adevarat ar pune asa ceva pe el? De fapt, culorile nude si cele pastel chiar sunt pentru barbatii adevarati, pentru cei care nu se feresc sa depaseasca sabloanele.

Nuantele nude si pastel, conservatoare, dar stilate

La o scurta trecere in revista a colectiilor SS14, vei observa ca cele mai multe dintre ele cuprind articole in nuante nude si pastel. In sezonul cald, este bine sa renunti la bleumarin si la celelalte culori inchise si sa le inlocuiesti cu nuante mai vii, mai revigorante. Nu spune nimeni ca trebuie sa fugi de neutre, insa din cand in cand este bine sa incerci si altceva.

Contrar parerii generale, culorile nude si pastel sunt foarte usor de purtat, odata ce scapi de gandul ca ceilalti te vor cataloga ca fiind lipsit de masculinitate. Intr-adevar, aceste nuante “dulci” sunt asociate de cele mai multe ori cu garderoba feminina, insa integrate corect in tinuta, ele pot deveni piese senzationale chiar si in sifonierul unui barbat.

Nuantele deschise pastreaza o doza buna de conservatorism, dar in acelasi timp sunt stilate si au acel ceva care le ajuta sa ramana mereu actuale.

Avantajul major al culorilor nude si pastel este acela ca pot fi asortate foarte usor si pot fi puse in evidenta cu ajutorul accentelor de culoare sau al nuantelor care creeaza contrast.

In tinutele casual de mai jos, vedete sunt, asa cum probabil ti-ai dat seama, pantalonii. Portocaliul foarte deschis, in culoarea inghetatei de pepene galben, si albastrul azur se potrivesc excelent cu sacoul bleumarin. O astfel de combinatie vestimentara este indrazneata, dar in acelasi timp stilata, conservatoare, dar moderna, adica exact asa cum ar trebui sa fie o tinuta masculina de primavara.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Se poarta vernilul, coraiul, rozul prafuit si galbenul pai

Printre culorile vedeta ale sezonului cald se numara verdele pastel, albastrul deschis, dar si coraiul, rozul prafuit si galbenul pai. La prima vedere, ai putea fi tentat sa te feresti de aceste culori, insa daca iti place sa te faci remarcat, este musai sa le incerci, atat in timpul liber, cat si in tinutele office.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Reguli pentru purtarea culorilor nude si pastel

Avand in vedere faptul ca nuantele nude si pastel sunt pretentioase, este bine sa tii cont de cateva reguli simple de stil, care te vor ajuta sa nu dai gres in conceperea tinutelor.

Pentru un look fresh de primavara, poti combina doua nuante pastel, la fel ca in imaginea sugestiva de mai jos. Incearca sa nu integrezi mai multe nuante pastel in aceeasi tinuta, altfel poti obtine un look prea sters sau prea exagerat. Echilibreaza paleta cromatica prin adaugarea unor culori pamantii, neutre.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Hotaraste-te ce vrei sa pui in evidenta. Mai exact, daca te intereseaza sa atragi atentia asupra zonei superioare, atunci alege camasi, sacouri sau pulovere nude ori pastel, iar daca vrei sa atragi atentia asupra zonei inferioare, atunci alege pantaloni in aceste nuante fresh.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Costumele pastel pentru barbati pot fi la randul lor impresionante, daca sunt insotite de atitudinea potrivita si daca au un croi perfect adaptat constitutiei tale.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Nu in ultimul rand, daca nu esti foarte decis sa dai o sansa culorilor nude si pastel, poti incerca sa le integrezi subtil in tinuta. Astfel, poti alege accesorii nude, care sa completeze o tinuta in nuante inchise. Desi te-ar putea surprinde, pantofii nude pot fi o alegere excelenta pentru un costum bleumarin de zi.

Primavara aceasta, barbatii adevarati poarta culori nude si pastel

Dupa cum vezi, culorile nude si pastel nu ar trebui sa fie un subiect tabu pentru barbati. Cand ai un stil bine format sau cand inca lucrezi la formarea lui, trebuie sa fii deschis la noi provocari, astfel ca daca nu ai incercat pana acum sa porti culori deschise, este momentul sa o faci!

 

Go to TOP