rever * blog : Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Camasa alba este un articol vestimentar care nu poate lipsi din garderoba barbatilor, asa cum rochia neagra scurta nu poate lipsi din cea a femeilor. Pentru unii barbati, o singura camasa alba pare a fi de ajuns, intrucat poate fi purtata indiferent de ocazie, insa barbatii cu stil, care vor sa ofere un plus de valoare imaginii lor, stiu ca o camasa alba nu este niciodata de ajuns, ea trebuind sa fie aleasa in functie de stilul tinutei.

Camasa alba, pusa in valoare de atitudine

Este bine sa stii ca o camasa alba barbateasca nu se alege cu ochii inchisi, adica fara sa fie probata inainte, si nici nu este de ajuns sa lase impresia ca se asaza bine pe corp. Inainte de a te decide asupra camasii pe care vrei sa o cumperi, trebuie sa fii atent la toate detaliile care o pun in evidenta: guler, manseta si croi. Doar atunci cand toate cele 3 elemente se alinaza impecabil poti spune ca ai gasit camasa alba perfecta.

Un alt detaliu care poate pune in valoare camasa barbateasca este atitudinea. Fara atitudine, oricat de scumpa ar fi camasa de pe tine si orice brand ar purta, devine doar o camasa de duzina aleasa din stivele centrelor comerciale chinezesti.

Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Sursa foto: tophollywoodmovies.com

Camasa alba in tinuta business

In domeniul businessului, modul in care te imbraci este cartea ta de vizita, iar camasa alba este cea mai puternica arma prin care iti poti pune in valoare calitatile de lider si autoritatea.

In tinuta business, camasa alba barbateasca trebuie sa fie formala, cu un guler clasic, guler cu intaritura sau guler deschis. Mai rar este recomandat gulerul button down (cu nasturi).

O camasa alba barbateasca nu trebuie sa aiba buzunare, daca vrei sa o porti la un costum business, iar in ceea ce priveste mansetele, acestea pot fi simple sau duble, cu inchidere in nasturi sau butoni.

In privinta croiului, trebuie sa alegi ceea ce iti avantajeaza cel mai mult constitutia. Pentru un corp atletic inalt, este recomandata camasa cu un croi fit (cambrata) sau camasa slim. Pentru corpurile mai putin lucrate la sala se recomanda camasa clasica, ce prezinta doua falduri la spate.

Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Sursa foto: chameleonmenswear.co.uk

Camasa alba in tinuta black tie si de ceremonie

Tinuta black tie si tinuta de ceremonie, adica eleganta masculina suprema, presupune obligatoriu purtarea camasii albe. Aceasta poate avea nasturii imbracati, iar mansetele trebuie sa fie duble cu butoni. Gulerul trebuie ales in functie de accesoriul pe care urmeaza sa il porti: cravata slim, ascot sau papion.

Este important sa retii ca in cazul tinutelor formale (business, black tie, de ceremonie), camasa alba barbateasca NU trebuie sa fie transparenta,  NU se poarta cu maiou sau tricou si NU are maneca scurta.

Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Sursa foto: luxeco.qiniudn.com

Camasa alba in tinuta smart casual

Tinuta smart casual este un stil care face tranzitia de la casual la formal, dar inclina mai mult spre casual. Camasa alba potrivita acestui stil este cea slim sau fit, care urmeaza linia corpului. Manecile pot fi purtate ca atare sau pot fi suflecate, pentru un aer mai nonsalant si mai lejer. In general, acest tip de camasa barbateasca se poarta cu o cravata slim, un papion colorat sau fara niciun accesoriu pentru gat.

Pantofii potriviti camasii smart casual sunt cei sport si ghetele din piele intoarsa.

Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Sursa foto: posh24.com

Camasa alba in tinuta casual

Nu in ultimul rand, vorbim despre stilul casual, de zi cu zi. Asa cum probabil iti dai seama, in acest stil vestimentar domina lejeritatea si confortul, astfel si camasa alba barbateasca poate avea un look mai degajat. In primul rand, poti renunta la cravata, iar nasturele de sus poate ramane in permanenta desfacut.

Camasa alba, o piesa esentiala si pretentioasa: cum o alegi in functie de stilul tinutei

Sursa foto: pinterest.com

Camasa poate fi realizata din bumbac, in sau chiar lana fina si poate fi purtata cu jeansi, chinos, pantaloni scurti sau pantaloni de vara. Cat despre croi, acesta poate fi slim sau mai vaporos, in functie de constitutia ta. In plus, poti purta camasa bagata in pantaloni sau deasupra taliei pantalonilor.

Alaturi de camasa alba, in tinuta casual poti purta mocasini, loafersi, sandale sau alte tipuri de incaltaminte lejera.

Iata ca o piesa vestimentara aparent banala, cum este camasa alba barbateasca, se dovedeste a fi mult mai pretentioasa pe masura ce pui accent pe stil si pe imaginea ta de ansamblu. Nu face rabat de la calitatea unei camasi albe, deoarece investesti in propria ta imagine, in imaginea cu care te vinzi celor din jurul tau!


 

Go to TOP